Papriky plněné masem a rýží recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 ks vejce
2 lžíce mléko
1 ks cibule
200 g rýže
0.5 lžičky mletý bílý pepř
350 g mleté maso
1 ks včerejší houska
4 ks pevná paprika
omáčka
100 ml smetana
2 lžíce sádlo
2 ks rajče
1 konzerva rajčatový protlak
1 lžíce hladká mouka
2 lžíce ostrý kečup
podle potřeby
1 lžíce sádlo na vymazání

Postup přípravy receptu

  1. Rýži uvaříme doměkka a promícháme s mletým masem, vejcem, nadrobno nakrájenou cibulkou, utřeným česnekem a v mléce namočenou, na kostičky nakrájenou houskou. Osolíme, opepříme a dobře promícháme.

  2. Paprikám seřízneme vrchní část se stopkou a opatrně je vyčistíme. Naplníme je masovou směsí a přiklopíme.

  3. Rozehřejeme sádlo, přidáme mouku a připravíme jíšku. Zalijeme ji vodou, přidáme protlak, kečup, sůl i pepř a omáčku 15 minut provaříme.

  4. Papriky dáme do vymazaného pekáče. V troubě je 10 minut zapékáme při 190 °C. Pak je přelijeme omáčkou, přikryjeme poklicí a pečeme 30 minut. Upečené papriky vyndáme na talíře a udržujeme teplé.

  5. Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Přidáme je k omáčce a 10 minut povaříme. Potom omáčku zjemníme smetanou a ihned přeléváme papriky.

  6. Papriky plněné masem a rýží podáváme s knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!