Pařížská buchta recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

110 ml olej
3 ks vejce
4 lžíce kakao
220 ml mléko
220 g cukr krupice
2 lžíce hrubá mouka
400 g polohrubá mouka
3 kelímky smetana ke šlehání
3 ks ledové kaštany
1 lžička jedlá soda
granko
cukrářské hvězdičky

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si připravíme základ na šlehačku - ve smetanách rozpustíme ledové kaštany a po zchladnutí necháme přes noc chladit v lednici

  2. Žloutky vyšleháme s cukrem, dále přidáme mléko, olej, mouky, kakao, jedlou sodu a prošleháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků

  3. Korpus na pařížskou buchtu pečeme cca 25 minut

  4. Připravenou čokoládovou šlehačku vyšleháme do tuha. Natřeme ji na vychladlé těsto a posypeme grankem nebo cukrářskými hvězdičkami

  5. Pařížskou buchtu podáváme ke kávě, krájíme na kostky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!