Pařížská buchta recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- 110 ml olej 3 ks vejce 4 lžíce kakao 220 ml mléko 220 g cukr krupice 2 lžíce hrubá mouka 400 g polohrubá mouka 3 kelímky smetana ke šlehání 3 ks ledové kaštany 1 lžička jedlá soda granko cukrářské hvězdičky
Postup Pařížská buchta
Postup přípravy receptu
-
Den předem si připravíme základ na šlehačku - ve smetanách rozpustíme ledové kaštany a po zchladnutí necháme přes noc chladit v lednici
Žloutky vyšleháme s cukrem, dále přidáme mléko, olej, mouky, kakao, jedlou sodu a prošleháme. Nakonec vmícháme tuhý sníh z bílků
Korpus na pařížskou buchtu pečeme cca 25 minut
Připravenou čokoládovou šlehačku vyšleháme do tuha. Natřeme ji na vychladlé těsto a posypeme grankem nebo cukrářskými hvězdičkami
Pařížskou buchtu podáváme ke kávě, krájíme na kostky.