Pečení plnění pstruzi recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
50 g strouhanka
1 ks cibule
4 ks pstruh
100 g vepřové maso
podle potřeby
olej
tuk
hladká mouka
drůbeží vývar
podle chuti
sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Na nádivku umeleme vepřové maso s cibulí, přidáme strouhanku, osolíme, opepříme a promícháme s rozšlehaným vejcem. Já přidávám ještě grilovací koření a chilli koření. Potom směs opečeme na rozehřátém tuku, podlijeme drůbežím vývarem, přiklopíme a podusíme směs doměkka.

  2. Očištěné pstruhy omyjeme a osušíme, osolíme, pokapeme citronovou šťávou a naplníme připravenou nádivkou. Břišní otvory uzavřeme pomocí kuchyňských jehel a silné nitě. Poprášíme pstruhy hladkou moukou a opečeme zprudka z obou stran na rozehřátém oleji. Potom oheň zmírníme a pstruha dopečeme doměkka.

  3. Pečené plněné pstruhy můžeme podávat s vařenými nebo opečenými brambory.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!