Pekáč podle Traneho recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

5 ks paprika
10 ks brambory
3-4 ks cibule
1 hrnek voda
2 ks rajče
1 ks kuře
3 lžíce panenský olivový olej
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
černé olivy

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Brambory oškrábeme, rajčata omyjeme a spolu nakrájíme na osminky. Omyté papriky očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na kolečka. Kuře omyjeme a naporcujeme.

  2. Cibuli dáme na dno pekáče, přidáme brambory, rajčata a papriky. Osolíme, opepříme a pořádně promícháme. Porce kuřecího masa naskládáme na zeleninu, zakápneme panenským olivovým olejem, osolíme a opepříme. Přihodíme velké černé olivy, podlijeme vodou a dáme péct.

  3. Kuřecí maso na zelenině upečeme v předehřáté troubě.

  4. Pekáč podle Traneho po upečení ihned servírujeme na stůl a můžeme začít obědvat nebo večeřet. V Makedonii k tomuto jídlu přikusují bílý chléb.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!