Pěnový krém s vůní pomeranče recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks vejce
2 lžíce cukr písek
4 lžíce cukr moučka
4 plátky želatina
200 ml smetana ke šlehání
100 ml pomerančový likér
1 ks pomeranč (chemicky neošetřený)
pomerančová kůra nastrouhaná na úzké proužky

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu dáme do vody nabobtnat. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem.

  2. Pomeranč omyjeme, kůru jemně nastrouháme a spolu s likérem vmícháme do žloutkové pěny.

  3. Želatinu vylisujeme a rozpustíme v horké vodě. Jakmile vychladne, zvolna ji vmícháme do žloutkové pěny a chladíme.

  4. Z bílků ušleháme tuhý sníh. Smetanu vyšleháme také do tuha. Když začíná žloutková pěna tuhnout, vmícháme šlehačku a nakonec sníh z bílků.

  5. Krém rozdělíme do misek a chladíme. Rozehřejeme cukr s 2 lžícemi vody, přidáme pomerančovou kůru a krátce svaříme. Takto připravenou kůrou zdobíme pěnový krém před podáváním.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!