Pěnový krém s vůní pomeranče recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vejce 2 lžíce cukr písek 4 lžíce cukr moučka 4 plátky želatina 200 ml smetana ke šlehání 100 ml pomerančový likér 1 ks pomeranč (chemicky neošetřený) pomerančová kůra nastrouhaná na úzké proužky
Postup Pěnový krém s vůní pomeranče recept
Postup přípravy receptu
-
Želatinu dáme do vody nabobtnat. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme do pěny s cukrem.
Pomeranč omyjeme, kůru jemně nastrouháme a spolu s likérem vmícháme do žloutkové pěny.
Želatinu vylisujeme a rozpustíme v horké vodě. Jakmile vychladne, zvolna ji vmícháme do žloutkové pěny a chladíme.
Z bílků ušleháme tuhý sníh. Smetanu vyšleháme také do tuha. Když začíná žloutková pěna tuhnout, vmícháme šlehačku a nakonec sníh z bílků.
Krém rozdělíme do misek a chladíme. Rozehřejeme cukr s 2 lžícemi vody, přidáme pomerančovou kůru a krátce svaříme. Takto připravenou kůrou zdobíme pěnový krém před podáváním.