Perkelt na smetaně s nočky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks paprika
1 lžíce solamyl
2 listy rajče
0.3 l kysaná smetana
4 porce hotový perkelt
příloha
sůl
1 ks vejce
1 ks žloutek
voda
300 g hrubá mouka
podle potřeby
voda na podlití

Postup přípravy receptu

  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme na kousky. Do hotového perkeltu přidáme papriku a rajčata, podlijeme a přivedeme k varu.

  2. Ve 1/4 l zakysané smetany rozmícháme lžíci solamylu nebo hladké mouky a nalijeme do perkeltu. Perkelt na smetaně chvíli povaříme do zhoustnutí.

  3. Z mouky, vejce, žloutku, soli a vody uděláme tvrdší těsto, které z prkénka nožem vykrajujeme do vařící se vody. Když nočky vyplavou na povrch, jsou hotové.

  4. K vylepšenému perkeltu na smetaně podáváme uvařené nočky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!