Piškot brdské babičky recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 6 lžic cukr 2 lžíce olej 1 špetka sůl 6 ks vejce 1 lžička prášek do pečiva 1 balíček vanilkový cukr 6 lžic polohrubá mouka
Postup Piškot brdské babičky recept
Postup přípravy receptu
-
Vejce rozklepneme a oddělíme zvlášť žloutky a bílky. Žloutky s cukrem ušhleháme úplně doběla, pak zašleháme 2 lžíce oleje. Poté si z bílků ušleháme pevný sníh. Nejdříve do ušlehaných žloutků postupně zašleháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a solí. Na závěr vmícháme sníh.
Formu použijeme podle toho, co zamýšlíme s piškotem dělat - dortovou či zapékací mísu.
Troubu předehřejeme na 180 °C, cca po 10 minutách teplotu snížíme a zkoušíme špejlí. Pozor! Po vyndání z trouby piškot spadne, to je v pořádku.
Náplň na piškot brdské babičky použijeme dle vlastního uvážení, např. šlehačku se zakysanou smetanou a mandarinkami.