Piškotová roláda s banánem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 ks vejce
140 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
80 g hladká mouka
náplň
165 g máslo
1-3 lžíce kakao
250 ml mléko
2-3 ks banán
150 g cukr moučka
20 g hladká mouka
na potření
1 balíček čokoládová poleva
na ozdobu
1 hrst cukrové zdobení

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto. Cukry a bílky ušleháme do husté pěny. Poté po jednom zašleháme žloutky a nakonec všleháme mouku. Těsto rovnoměrně rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme při 180 °C asi 7 - 10 minut dorůžova. Po upečení stáhneme piškot z plechu (papíru) a necháme vystydnout. Roládu necháme vystydnout, stáčí se za studena a nepopraská. Vychladlý plát nakonec potřeme náplní a srolujeme.

  2. Během pečení si připravíme krém. Asi 40 g másla rozehřejeme v kastrole, přidáme mouku a vytvoříme světlou jíšku. Tu pak zředíme mlékem, rozmícháme a vaříme 2 - 3 minuty na hustou kaši. Potom necháme vychladnout. Zbývající máslo (125 g) utřeme s cukrem a kakaem do pěny a po lžících do ní zamícháme kaši. Pak společně našleháme do hladkého krému a necháme chvíli ztuhnout v chladu.

  3. Studený piškot potřeme krémem, poklademe oloupanými banány a zarolujeme. Nakonec doporučuji piškotovou roládu s banánem potřít čokoládovou polevou a posypat Dr.Oetker posypkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!