Piškotová roláda s čokoládovým krémem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
10 ks vejce
10 lžic cukr krupice
10 lžic polohrubá mouka
náplň
1 kelímek smetana
1 hrnek cukr krupice
1 kelímek smetana ke šlehání
1 ks tmavá čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny a po lžících přidáváme polohrubou mouku.

  2. Těsto vylijeme na pečicí papír rozložený na plechu a dáme péct do předehřáté trouby. Upečený piškotový plát ihned smotáme i s pečicím papírem do rolády.

  3. Smetanu svaříme s cukrem, nalijeme na rozlámanou čokoládu, necháme rozpustit a vymícháme do hladkého krému. Čokoládový krém necháme vychladnout a poté vyšleháme do pěny. Z plátu sejmeme pečicí papír, plát potřeme krémem a takto připravený piškot znovu smotáme.

  4. Piškotovou roládu s čokoládovým krémem nakrájíme a podáváme jako jemný moučník ke slavnostním příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!