Piškotová roláda s jahodami recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 ks vejce
80 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
90 g hladká mouka
náplň
100 ml voda
100 g jahody
100 g cukr moučka
10 g želatina
50 g jahodové pyré
1 kelímek zakysaná smetana (250g)

Postup přípravy receptu

  1. Šleháme vejce s cukrem, asi 15 minut, do husté pěny. Můžeme zpočátku 5 minut šlehat nad párou. Přidáme vanilkový cukr i mouku a těsto rozetřeme na plech vyložený pečícím papírem.

  2. Pečeme v předehřáté troubě asi 8 minut na 200 °C. Ihned po upečení piškot překlopíme na pomoučenou utěrku a necháme vychladnout. Pak opatrně odstraníme pečící papír.

  3. Smetanu smícháme s cukrem, jahodovým pyré a přimícháme nakrájené jahody. Želatinu namočíme do vody a necháme 10 minut nabobtnat. Pak ji zahřejeme k bodu varu a ihned vlijeme do smetanové náplně. Vše dobře promícháme a rozetřeme na vychladlý korpus.

  4. Když začne náplň tuhnout, stočíme pomocí utěrky do rolády. Zabalíme do alobalu a dáme do chladničky ztuhnout.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!