Piškotová roláda s mandlovým krémem recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 175 g máslo 1 lžíce rum rum 2 ks žloutek 2 - 3 lžíce smetana rozinky 6 lžic cukr krupice 10 dkg cukr moučka tuk na vymazání mleté mandle 5 dkg mleté mandle 250 g cukrářské piškoty 2 lžíce sunarka s lesním ovocem malinová kompotová šťáva
Postup Piškotová roláda s mandlovým krémem
Postup přípravy receptu
-
Formu srnčí hřbet nejdříve vymažeme máslem nebo jiným tukem. Piškoty rozložíme třeba na alobal a pokapeme šťávou z kompotu
Krém vyšleháme z povoleného másla, moučkového cukru, mletých mandlí, žloutků, rumu a sunarky
Krupicový cukr zahřejeme na pánvi, dokud se nerozpustí a nezkaramelizuje. Pak rozředíme smetanou a necháme provařit a mírně vychladnout
Na dno a strany formy vyložíme cukrářské piškoty a naneseme asi polovinu mandlového krému, zasypeme rozinkami, které jsme předem naložili do rumu. Dáme zbytek krému a celý srnčí hřbet pokryjeme jakoby do zakulacené stříšky piškoty. Horní piškoty potřeme smetanovým karamelem a zasypeme mletými mandlemi
Piškotovou roládu s mandlovým krémem necháme před krájením a podáváním několik hodit v lednici, aby dobře zatuhla.