Piškotový koláč s jablky a tvarohovou náplní recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

2 - 3 lžíce cukr
5 ks vejce
100 g máslo
750 g jablko
1/2 balíčku prášek do pečiva
150 g cukr moučka
150 g cukr moučka
1 lžíce mletá skořice
1 balíček vanilkový cukr
1 balíček vanilkový cukr
250 ml zakysaná smetana
150 g polohrubá mouka
250 g polotučný tvaroh
1 balíček mletá želatina

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaná a jádřinců zbavená jablka nastrouháme na hrubém struhadle a promícháme s balíčkem vanilkového cukru. Kulatou dortovou formu vyložíme i po stěnách pečícím papírem a dno poklademe nastrouhanými jablky. Troubu předehřejeme na 180 °C. Na posypání koláče smícháme lžíci mleté skořice se 2 lžícemi cukru

  2. Připravíme si těsto. Mouku prosejeme s práškem do pečiva. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme tuhý sníh. V míse utřeme žloutky s cukrem do pěny, postupně přidáme mouku a nakonec zlehka vmícháme bílkový sníh. Takto připravené těsto rozprostřeme rovnoměrně na jablka a upečeme v předehřáté troubě přibližně 30 - 35 minut dozlatova. Upečený koláč překlopíme jablky nahoru na tác a necháme zcela vychladnout

  3. Mezitím si připravíme tvarohovou náplň. Mletou želatinu připravíme podle návodu na obalu. Změklé máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem dohladka a vmícháme tvaroh, zakysanou smetanu a připravenou želatinu. Tvarohovou náplň rovnoměrně rozetřeme na jablkovou část koláče a přes jemné sítko posypeme skořicí s cukrem. Koláč necháme v chladu několik hodin ztuhnout

  4. Piškotový koláč s jablky a tvarohovou náplní rozdělíme na porce a podáváme jako moučník ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!