Kachní prsa s cibulovo-jablečným pyré recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
vývar
3 ks cibule
2 ks jablko
30 g čerstvý zázvor
1 lžíce hnědý cukr
1 lžička balzamikový ocet
mletý černý pepř
2 porce kachní prsa s kůží

Postup přípravy receptu

  1. Kachní prsa s kůží očistíme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné nudličky. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupaná jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky

  2. Na suché rozpálené pánvi zvolna opečeme kachní prsa kůží dolů dozlatova. Potom je otočíme a opečeme krátce i z druhé strany. Pak maso přendáme do pekáčku, zakryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 160 °C necháme asi 20 minut dojít

  3. Mezitím si připravíme pyré. K výpeku z kachních prsou přidáme olej, na kterém opečeme cibuli dozlatova. Pak vmícháme lžíci hnědého cukru a za stálého míchání necháme cukr zkaramelizovat. Přidáme zázvor a nakrájená jablka, vše podlijeme malým množstvím vývaru, ochutíme balzamikovým octem a zvolna podusíme doměkka. Cibulovo-jablečné pyré krátce prošleháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem

  4. Kachní prsa nakrájíme příčně na plátky, které klademe na pikantní cibulovo-jablečné pyré a podáváme se šťouhanými bramborami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!