Kachní prsa s cibulovo-jablečným pyré recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- olej sůl vývar 3 ks cibule 2 ks jablko 30 g čerstvý zázvor 1 lžíce hnědý cukr 1 lžička balzamikový ocet mletý černý pepř 2 porce kachní prsa s kůží
Postup Kachní prsa s cibulovo-jablečným pyré
Postup přípravy receptu
-
Kachní prsa s kůží očistíme, osušíme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné nudličky. Čerstvý zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Oloupaná jablka zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky
Na suché rozpálené pánvi zvolna opečeme kachní prsa kůží dolů dozlatova. Potom je otočíme a opečeme krátce i z druhé strany. Pak maso přendáme do pekáčku, zakryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 160 °C necháme asi 20 minut dojít
Mezitím si připravíme pyré. K výpeku z kachních prsou přidáme olej, na kterém opečeme cibuli dozlatova. Pak vmícháme lžíci hnědého cukru a za stálého míchání necháme cukr zkaramelizovat. Přidáme zázvor a nakrájená jablka, vše podlijeme malým množstvím vývaru, ochutíme balzamikovým octem a zvolna podusíme doměkka. Cibulovo-jablečné pyré krátce prošleháme a podle potřeby dochutíme solí a pepřem
Kachní prsa nakrájíme příčně na plátky, které klademe na pikantní cibulovo-jablečné pyré a podáváme se šťouhanými bramborami.