Slané hráškové lívance recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- sůl 1 lžička prášek do pečiva olej na smažení mletý černý pepř 150 - 200 ml smetana na vaření 1/2 lžičky sušený česnek 400 ml krémová zakysaná smetana 1 hrst čerstvá pažitka 2 ks vejce (L) 200 g polohrubá výběrová mouka 1 konzerva sterilovaný hrášek (400 ml)
Postup Slané hráškové lívance
Postup přípravy receptu
-
V míse rozmixujeme okapaný hrášek dohladka. Pak vmícháme vejce, mouku promíchanou s práškem do pečiva a podle potřeby přilijeme smetanu tak, aby vzniklo středně husté tekuté těstíčko. Směs na lívance ochutíme solí, sušeným česnekem a pepřem a necháme 15 minut rozležet
Zakysanou smetanu osolíme, opepříme a prošleháme s nasekanou pažitkou
Lívanečník rozehřejeme na střední teplotu, potřeme olejem a zvolna pečeme lívanečky z obou stran dozlatova
Slané hráškové lívance podáváme s ochucenou zakysanou smetanou jako chuťovku nebo lehkou večeři.