Slané hráškové lívance recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
1 lžička prášek do pečiva
olej na smažení
mletý černý pepř
150 - 200 ml smetana na vaření
1/2 lžičky sušený česnek
400 ml krémová zakysaná smetana
1 hrst čerstvá pažitka
2 ks vejce (L)
200 g polohrubá výběrová mouka
1 konzerva sterilovaný hrášek (400 ml)

Postup přípravy receptu

  1. V míse rozmixujeme okapaný hrášek dohladka. Pak vmícháme vejce, mouku promíchanou s práškem do pečiva a podle potřeby přilijeme smetanu tak, aby vzniklo středně husté tekuté těstíčko. Směs na lívance ochutíme solí, sušeným česnekem a pepřem a necháme 15 minut rozležet

  2. Zakysanou smetanu osolíme, opepříme a prošleháme s nasekanou pažitkou

  3. Lívanečník rozehřejeme na střední teplotu, potřeme olejem a zvolna pečeme lívanečky z obou stran dozlatova

  4. Slané hráškové lívance podáváme s ochucenou zakysanou smetanou jako chuťovku nebo lehkou večeři.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!