Piškotový zákusek s pěnou recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

5 ks vejce
200 g máslo
2 lžíce solamyl
2 lžíce kakao
5 žloutek
0,4 l mléko
5 ks bílek
1 ks prášek do pečiva
200 g cukr moučka
200 g cukr moučka
250 g cukr moučka
1 ks vanilkový cukr
250 g polohrubá mouka
2 lžíce polohrubá mouka
1 lžíce citronová šťáva
5 lžic horká voda
strouhaná čokoláda

Postup přípravy receptu

  1. Žloutky a 100 g moučkového cukru našleháme a vmícháme horkou vodu. Pak vmícháme kakao, mouku s práškem do pečiva a poslední přidáme sníh z bílků a 100 g moučkového cukru. (Nejprve ušleháme sníh a pak přišleháme cukr.)

  2. Piškot upečeme na vymazaném a vysypaném plechu. Vychladlý piškot potřeme krémem a navrstvíme pěnu. Posypeme nastrouhanou čokoládou

  3. Krém: Z mléka, žloutků, mouky a solamylu za stálého míchání ve vodní lázni uvaříme hustou kaši. Po vychladnutí přidáváme po malých dávkách máslo s moučkovým cukrem

  4. Pěna: Bílky a cukr šleháme ve vodní lázni do zhoustnutí (minimálně 20 minut). Tuhý sníh odstavíme z lázně, přidáme citronovou šťávu a ještě chvíli šleháme

  5. Piškotový zákusek s pěnou uložíme v chladnu a po odležení můžeme podávat ke kávě i k čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!