Pistáciová bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

110 ml olej
3 ks vejce
1 balíček prášek do pečiva
200 g cukr krupice
200 g hladká mouka
olej na vymazání
hladká mouka na vysypání
3 ks pistáciový termix (90 g)

Postup přípravy receptu

  1. Cukr vyšleháme s vejci a olejem do světlé pěny

  2. Do pěny přidáme termixy a mouku smíchanou s práškem do pečiva a 30 sekund mícháme

  3. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a lehce rozhrneme od středu. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 - 40 minut na 175 °C. Necháme ve formě chladnout a pak opatrně vyklopíme

  4. Pistáciovou bábovku poprášíme moučkovým cukrem, nakrájíme a podáváme ke kávě nebo kakau.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!