Pizza jako z pizzerie recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 ks rajče
podle chuti
slanina
sýr
olivy
oregano
těsto
1 lžička sůl
0 l voda
5 g droždí
1 lžíce olivový olej
360 g hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme všechny suroviny na těsto kromě olivového oleje. Droždí do mouky jen rozdrobíme. Neděláme kvásek! Až budeme mít těsto pěkně zpracované, přidáme ještě lžíci olivového oleje a zapracujeme do těsta. Buď si těsto uděláme den dopředu a po zpracování si jej rozdělíme na 3 díly, každý díl potřeme olivovým olejem, dáme do sáčku a vložíme do lednice do druhého dne.

  2. Nebo necháme těsto po zpracování 2 - 3 hodiny kynout, poté jej rozdělíme na 3 díly, každý díl potřeme olivovým olejem a dáme na chvíli do sáčku do lednice. Těsto v lednici může být tak dlouho, jak potřebujeme.

  3. Z lednice můžeme těsto kdykoliv vytáhnout a vyrobit pizzu, je zajímavé, že těsto v lednici ještě trochu nakyne. Z každého dílu bude 1 pizza. Těsto roztáhneme do tvaru kruhu. Průměr by měl být asi 30 cm, tak aby vrstva těsta nebyla příliš tenká, ale ani příliš tlustá.

  4. Oloupeme si rajčata, rozmačkáme je vidličkou, přidáme oregano, sůl a takto vzniklou omáčkou potřeme pizzu podle chuti. Pak posypeme sýrem, můžeme použít mozzarellu nebo eidam. U mozzarelly počítejme s tím, že pustí hodně vody. Dále přidáváme suroviny podle chuti, já dávám nejčastěji slaninu a olivy. Je to výborné!

  5. Pizzu jako z pizzerie pečeme v rozehřáté troubě na maximum cca 10 minut. Pokud máme možnost péct na více stupňů než klasických 250 °C, potom doporučuji péct na více stupňů kratší dobu.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!