Pizza rohlíčky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžička cukr
150 ml olej
1 lžička sůl
100 ml mléko
500 g hladká mouka
těsto 1
1 lžička cukr
0 kostek kvasnice
150 ml vlažné mléko
náplň
2 stroužky česnek
200 g šunka
250 ml kečup
200 g eidam
1 konzerva rajský protlak
na potření
1 ks vejce
na ozdobu
sezam
podle chuti
oregano

Postup přípravy receptu

  1. Z kvasnic, vlažného mléka a cukru uděláme kvásek. Na těsto smícháme hladkou mouku, olej, mléko, sůl, cukr a přidáme kvásek. Zpracujeme těsto a necháme 45 minut kynout.

  2. Mezitím nachystáme náplň. Kečup smícháme s půlkou malé konzervy protlaku, prolisovaným česnekem a oreganem. Sýr nakrájíme na kousky a šunku na menší kousky.

  3. Těsto po vykynutí rozdělíme na asi 2 - 3 části podle toho, jak chceme mít velké rohlíčky. Část těsta vždy rozválíme do kruhu, který rozkrájíme na dílky, postupujeme stejně jako když krájíme pizzu.

  4. Do horní širší části dáme lžičku kečupové směsi, na směs rozložíme šunku a sýr do kopečku. Rožky složíme dovnitř a přitlačíme tak, aby nám náplň nemohla při pečení vytéct. Potom vezmeme prostřední část s náplní a stočíme doprostřed. Pizza rohlíčky domotáme do špičky trojúhelníku, potřeme vejcem a posypeme sezamem.

  5. Pizza rohlíčky pečeme asi 15 minut při 190 °C dozlatova.

  6. Pizza rohlíčky můžeme podávat teplé nebo studené jako výbornou chuťovku k různým příležitostem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!