Pizza s plody moře recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 svazeček čerstvá bazalka
8 lžic ostrý kečup
1 lžíce koření na pizzu
těsto
1 lžička sůl
400 ml voda
1 kostka droždí
1 lžička cukr krupice
800 g hladká mouka
4 lžíce olivový nebo slunečnicový olej
na ozdobu
100 g tvrdý sýr
150 g plátková mozzarella
1 balíček mražené plody moře
1 lžíce bazalka nebo oregano

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme mouku. Uděláme v ní důlek, do kterého nalijeme vlažnou vodu a rozdobíme droždí. Necháme 5 minut odpočívat a poté přilijeme olej a přisypeme cukr i sůl. Vypracujeme vláčné nelepivé těsto, které necháme v teple vykynout.

  2. Těsto rozdělíme na čtyři bochánky a necháme jej ještě 10 minut kynout.

  3. Vykynuté bochánky rozválíme na kulaté placky a potřeme je kečupem smíchaným s nasekanou bazalkou a kořením na pizzu.

  4. Na kečup rozložíme rozmrazené plody moře, poklademe je plátky mozzarelly a posypeme strouhaným sýrem. Povrch pizzy s plody moře posypeme bazalkou nebo oreganem.

  5. Pizzu pečeme v předehřáté troubě asi 8 - 10 minut na 200 °C.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!