Plaisir sucré recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- 1 lžíce máslo 45 g bílek 1,5 lžíce cukr krupice 50 g cukr moučka 83 ml smetana ke šlehání 218 ml smetana ke šlehání 1/2 hrnku lískové ořechy 95 g mléčná čokoláda 450 g mléčná čokoláda 25 g mléčná čokoláda 143 g mléčná čokoláda 35 g mleté lískové ořechy 100 g nutela 1/2 hrnku rýžové burizony
Postup Plaisir sucré
Postup přípravy receptu
-
Rozehřejeme si pomalu 450 g mléčné čokolády na ozdobu. Čokoláda se musí dobře držet na stěnách hrnce. Odstavíme. Nachystáme si tvrdé folie A4. Čokoládu v rovnoměrné vrstvě rozetřeme na folie a dáme do lednice asi tak na 30 sekund, dokud se čokoláda neusadí. Vyndáme z lednice a nařežeme čokoládové pláty na 12 obdélníků asi 11 x 3 cm. Dáme ihned do lednice. Když je čokoláda úplně vychlazená, odstraníme folie a čokoládové obdélníky opatrně oddělíme od sebe. Obdélníky skladujeme v lednici
Na náplň přivedeme smetanu k varu. Čokoládu nalámeme do mísy a zalijeme horkou smetanou. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí. Dáme do lednice 5 - 6 hodin. Po 5 - 6 hodinách vyšleháme čokoládovou smetanu do tuha
Na těstíčko smícháme mleté ořechy a moučkový cukr. V míse si vyšleháme sníh z bílků a pak postupně přidáváme cukr krupice. Do směsi oříšků a cukru opatrně zamícháme sníh. Plech vyložíme pečícím papírem a natřeme na něj oříškový sníh. Nakrájíme si opražené lískové oříšky na půlky a zatlačíme je mírně do sněhu. Pečeme v předehřáté troubě na 165 °C asi 25 - 30 minut nebo dokud vrstva nezhnědne. Necháme vychladnout
Na náplň v misce smícháme nutelu se všemi ingrediencemi. Dobře promícháme, pak natřeme rovnoměrně na vychladlé sněhové těstíčko. Dáme do lednice na 30 minut ztuhnout. Na polevu přivedeme smetanu k varu a horkou ji nalijeme na nalámanou čokoládu. Mícháme, dokud se čokoláda nerozpustí
Nakonec vše poskládáme. Vezmeme sněhové těstíčko namazané náplní. Odkrojíme okraje a nakrájíme na 4 obdélníky (11 x 3 cm). Navrch každého obdélníčku nalijeme cik cak čokoládovou polevu a položíme 1 hotový čokoládový obdélníček. Čokoládovou polevu cik cak nalijeme na již položený čokoládový obdélníček a přitiskneme další čokoládový obdélníček
Vezmeme cukrářský sáček se širokou kruhovou násadkou a naplníme ho čokoládovo- smetanovou náplní. Na vrchní položený čokoládový obdélníček uděláme sáčkem dva tlusté hady a na vrch přitiskneme poslední čokoládový obdélníček. Plaisir sucré zdobíme opraženým lískovým oříškem
Plaisir sucré skladujeme v chladu.