Plněné bramborové knedlíky recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
sůl
2 ks vejce
1 lžíce strouhanka
50 g tuk
1-2 lžíce tuk
1 lžíce tuk
1 ks cibule
1 ks cibule
250 g škvarky
mletý pepř
250 g hrubá mouka
250 g mleté maso
250 g uzené maso
750 g vařené brambory

Postup přípravy receptu

  1. Den předem uvařené brambory nastrouháme, přidáme mouku, sůl, trochu rozpuštěného tuku a vejce. Zpracujeme v tužší těsto

  2. Těsto rozválíme na pomoučněném vále a rozdělíme na čtverce. Do každého dáme lžíci náplně a v pomoučněných dlaních zabalíme do koule

  3. Oloupanou menší cibuli jemně nasekáme, osmažíme na tuku, přidáme škvarky a promícháme. Pokud je náplň řídká, přidáme strouhanku

  4. Uzené maso nakrájíme na drobné kostičky

  5. Oloupanou menší cibuli jemně nasekáme, osmažíme na tuku, přidáme mleté maso, mírně osolíme i opepříme a orestujeme do zezlatovění

  6. Knedlíky vhazujeme do dostatečného množství vroucí osolené vody se lžící oleje. Promícháme, uvedeme do varu a vaříme podle velikosti 10 - 12 minut

  7. Plněné bramborové knedlíky podáváme se zelím, nebo jen sypané osmaženou cibulkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!