Plněné houby šitake recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 lžíce česnek 2 lžíce strouhanka 1 lžíce cibule 200 g treska 2 lžíce parmazán 1 lžíce olivový olej 200 g listový špenát 1 lžíce řepkový olej 250 g šitake podle chuti sůl mletý černý pepř
Postup Plněné houby šitake recept
Postup přípravy receptu
-
Houby vlhkým hadříkem důkladně očistíme a nožičky odstraníme. Kloboučky orestujeme z obou stran na řepkovém oleji. Kloboučky vložíme do zapékací mísy vedle sebe.
Tresku nakrájíme na centimetrové kostičky. Cibuli s česnekem nasekáme na jemno. Na troše oleje na pánvi orestujeme nasekanou cibuli s česnekem do zlatavé barvy, přidáme nakrájenou tresku a po chvíli dobře opraný a nasekaný špenát. Společně povaříme asi 5 - 7 minut. Osolíme a opepříme podle chuti a podle potřeby přidáme trochu vody.
Špenátovo-tresčí směsí naplníme houby a posypeme je strouhankou a nastrouhaným parmazánem.
Mísu vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a necháme zapéct dozlatova.
Plněné houby
šitake podáváme jako teplou chuťovku.