Plněné houby šitake recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 lžíce česnek
2 lžíce strouhanka
1 lžíce cibule
200 g treska
2 lžíce parmazán
1 lžíce olivový olej
200 g listový špenát
1 lžíce řepkový olej
250 g šitake
podle chuti
sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Houby vlhkým hadříkem důkladně očistíme a nožičky odstraníme. Kloboučky orestujeme z obou stran na řepkovém oleji. Kloboučky vložíme do zapékací mísy vedle sebe.

  2. Tresku nakrájíme na centimetrové kostičky. Cibuli s česnekem nasekáme na jemno. Na troše oleje na pánvi orestujeme nasekanou cibuli s česnekem do zlatavé barvy, přidáme nakrájenou tresku a po chvíli dobře opraný a nasekaný špenát. Společně povaříme asi 5 - 7 minut. Osolíme a opepříme podle chuti a podle potřeby přidáme trochu vody.

  3. Špenátovo-tresčí směsí naplníme houby a posypeme je strouhankou a nastrouhaným parmazánem.

  4. Mísu vložíme do trouby předehřáté na 220 °C a necháme zapéct dozlatova.

  5. Plněné houby

  6. šitake podáváme jako teplou chuťovku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!