Plněné palačinky se špenátovým přelivem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

omáčka
4 stroužky česnek
sůl
4 lžíce mléko
majoránka
0.5 ks cibule
0.5 ks masox
pepř
hladká mouka
1 balíček mražený špenátový protlak
těstíčko
2 ks vejce
500 ml mléko
200 g hladká mouka
1 špetka soli
trojobal
vejce
strouhanka
hladká mouka
nádivka
200 g šunka
200 g eidam
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nejprve si připravíme špenátovou omáčku - mražený špenát necháme rozpustit v hrnci s trochou mléka. Přidáme prolisovaný česnek a ochutíme masoxem. Necháme povařit, vedle v menším hrnci si připravíme jíšku - nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova a zasypeme podle potřeby hladkou moukou. Rychle mícháme, aby se nám jíška nepřipálila. Jíšku poté vlijeme za stálého míchání do hrnce se špenátem. Necháme projít varem a dochutíme pepřem, solí a majoránkou.

  2. Nyní připravíme palačinky - v misce pečlivě rozmícháme mléko s vejci a trochou soli. Za stálého míchání postupně sypeme do misky hladkou mouku. Máme těsto, které naléváme naběračkou na vyhřátou pánev s minimem oleje.

  3. Jakmile jsou hotové palačinky, naplníme je směsí - nastrouhaný eidam a na nudličky nakrájená šunka. Lehce ochutíme pepřem.

  4. Palačinky zabalíme i se směsí, podle potřeby zajistíme párátky a obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Dáme smažit do fritézy. Smažíme dozlatova.

  5. Hotové osmažené palačinky naservírujeme na talíř, rozkrojíme napříč a přelijeme špenátovou omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!