Plněné slané rohlíčky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
100 g niva
250 g ztužený tuk
350 g hladká mouka
100 g anglická slanina
250 ml smetana ke šlehání
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si těsto. Prosátou mouku promícháme s rozdrobeným tukem a smetanou. Ze směsi vypracujeme těsto, ze kterého vytvoříme kouli. Necháme v chladu odpočinout nejméně 2 hodiny

  2. Plátky libové slaniny nebo vepřové šunky nakrájíme na proužky. Nivu nakrájíme nadrobno. Vejce se solí rozšleháme a později použijeme na potírání

  3. Kouli těsta rozdělíme na dvě poloviny. Z každé půlky vyválíme kulatou placku, kterou rozdělíme na osm trojúhelníkových dílů. Nejširší část každého dílu naplníme slaninou a sýrem. Svineme a vytvarujeme do rohlíčku. Potíráme rozšlehanými vejci a sypeme sezamovým semínkem. Plněné rohlíčky přendáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme ve středně předehřáté troubě do zrůžovění

  4. Slané plněné rohlíčky podáváme jako chuťovku k vínu nebo pivu. Výborné jsou i jako příloha k čirým polévkovým vývarům.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!