Plněný šťavnatý řízek recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 ks vepřový řízek podle chuti sůl mletý černý pepř na obalení vejce strouhanka hladká mouka náplň 1 ks cibule 80 g smetana 2 lžíce pažitka 4 plátky uzené maso podle potřeby olej na smažení
Postup Plněný šťavnatý řízek recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky umytého a osušeného vepřového nebo telecího masa asi po 160 g naklepeme přes folii. Naklepané řízky osolíme a opepříme.
Pažitku nasekáme nadrobno. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Pažitku s cibulí promícháme se smetanou.
Na každý plát masa položíme tenký plátek uzeného a přikryjeme lžící cibulové směsi. Plněný řízek přehneme a obalíme v klasickém trojobalu, tedy mouka, vejce a strouhanka.
Obalené plněné řízky přichytneme párátkem a osmažíme z obou stran dozlatova.
Smažené řízky ukládáme na savý ubrousek.
Plněné šťavnaté řízky podáváme teplé s naší oblíbenou bramborovou přílohou a třeba salátem.