Plzeňské vepřové recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 2 lžíce sádlo 80 g chléb 500 g vepřová plec 500 ml masový bujon podle chuti sůl mletý kmín mletý černý pepř 1 dl tmavé pivo
Postup Plzeňské vepřové recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso očistíme a nakrájíme na kostky.
V kastrolu rozpustíme sádlo a cibuli na něm osmahneme dorůžova. Přidáme vepřové, osolíme, přidáme kmín a maso restujeme, aby se ze všech stran zatáhlo. Pak jej podlijeme vývarem a přikryté dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme vroucí vodu.
Zatím chléb nakrájíme na kostičky a dáme jej rozmočit do piva. Dušené maso vyjmeme, do šťávy dáme chléb namočený v pivu, společně provaříme a procedíme.
Maso vložíme zpět. Plzeňské vepřové podle chuti opepříme, osolíme a prohřejeme.
Plzeňské vepřové podáváme horké. Vhodnou přílohou jsou brambory, knedlíky nebo čerstvé pečivo.