Plzeňské vepřové recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
2 lžíce sádlo
80 g chléb
500 g vepřová plec
500 ml masový bujon
podle chuti
sůl
mletý kmín
mletý černý pepř
1 dl tmavé pivo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Maso očistíme a nakrájíme na kostky.

  2. V kastrolu rozpustíme sádlo a cibuli na něm osmahneme dorůžova. Přidáme vepřové, osolíme, přidáme kmín a maso restujeme, aby se ze všech stran zatáhlo. Pak jej podlijeme vývarem a přikryté dusíme doměkka. Podle potřeby přiléváme vroucí vodu.

  3. Zatím chléb nakrájíme na kostičky a dáme jej rozmočit do piva. Dušené maso vyjmeme, do šťávy dáme chléb namočený v pivu, společně provaříme a procedíme.

  4. Maso vložíme zpět. Plzeňské vepřové podle chuti opepříme, osolíme a prohřejeme.

  5. Plzeňské vepřové podáváme horké. Vhodnou přílohou jsou brambory, knedlíky nebo čerstvé pečivo.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!