Savojská bramborová polévka recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
60 g máslo
4 ks brambory
2 ks cibule
pažitka
4 ks mrkev
2 lžičky hladká mouka
muškátový oříšek
1,5 l zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Brambory očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Mrkev očistíme a jemně nastrouháme. Pažitku usekáme

  2. Na másle osmažíme cibulku dorůžova. Potom přidáme nastrouhanou mrkev a za stálého míchání podusíme. Zaprášíme moukou, ještě asi 2 minuty restujeme. Potom vlijeme vývar, vložíme brambory, osolíme a okořeníme strouhaným muškátovým oříškem. Vaříme na mírném ohni, dokud brambory nezměknou

  3. Savojskou bramborovou polévku těsně před podáváním posypeme čerstvě usekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!