Pohanková polévka s řepou recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
olej
sůl
5 ks brambory
1 ks cibule
250 g celer
2 kostky masox
3 ks bobkový list
1 hrst pohanka
6 ks nové koření
mletý pepř
1 ks sušená chilli paprička
1 ks střední červená řepa

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nakrájíme na větší kousky a dáme do hrnce, přidáme plnou hrst předem propláchnuté pohanky a zalijeme 1,5 l vroucí vody. Do hrnce vhodíme ještě dva hovězí masoxy, nové koření a bobkový list, sůl, pepř a podle libosti nadrcenou chilli papričku a vaříme, dokud nejsou brambory měkké

  2. Mezitím nakrájíme cibuli a dáme jí smažit do druhého hrnce na oleji. Nastrouhaný celer a řepu a nakrájený česnek přidáme po chvilce k cibuli a mírně osmahneme. Přidáme 3 - 4 naběračky vývaru a dusíme, dokud se voda nevyvaří. Potom zeleninu ještě trochu osmahneme. Celý výtvor přidáme do prvního hrnce a celou polévku ještě jednou přivedeme k varu. Vyndáme při tom pokud možno všechny kousky bobkového listu a nového koření

  3. Pohanková polévka s řepou je velmi hutná (i chutná) a s pečivem může být i jako hlavní chod. Nejlepší je odleželá druhý den.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!