Pohanková polévka s řepou recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek olej sůl 5 ks brambory 1 ks cibule 250 g celer 2 kostky masox 3 ks bobkový list 1 hrst pohanka 6 ks nové koření mletý pepř 1 ks sušená chilli paprička 1 ks střední červená řepa
Postup Pohanková polévka s řepou
Postup přípravy receptu
-
Oloupané brambory nakrájíme na větší kousky a dáme do hrnce, přidáme plnou hrst předem propláchnuté pohanky a zalijeme 1,5 l vroucí vody. Do hrnce vhodíme ještě dva hovězí masoxy, nové koření a bobkový list, sůl, pepř a podle libosti nadrcenou chilli papričku a vaříme, dokud nejsou brambory měkké
Mezitím nakrájíme cibuli a dáme jí smažit do druhého hrnce na oleji. Nastrouhaný celer a řepu a nakrájený česnek přidáme po chvilce k cibuli a mírně osmahneme. Přidáme 3 - 4 naběračky vývaru a dusíme, dokud se voda nevyvaří. Potom zeleninu ještě trochu osmahneme. Celý výtvor přidáme do prvního hrnce a celou polévku ještě jednou přivedeme k varu. Vyndáme při tom pokud možno všechny kousky bobkového listu a nového koření
Pohanková polévka s řepou je velmi hutná (i chutná) a s pečivem může být i jako hlavní chod. Nejlepší je odleželá druhý den.