Rybí vývar s knedlíčky recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- 1 stroužek česnek olej sůl 2 ks vejce 60 g máslo 4 - 5 lžic strouhanka 1 ks cibule 1 plátek celer 1 ks mrkev 1/2 ks petržel 1 ks bobkový list 6 kuliček nové koření zelená petrželka mletý zázvor 15 kuliček celý černý pepř 300 g rybí maso 1 ks rybí hlava a odřezky
Postup Rybí vývar s knedlíčky
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme rybí vývar. Rybí hlavu, odřezky a maso řádně omyjeme. Celer, mrkev a petržel očistíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek oloupeme. Rybu a nakrájenou zeleninu (včetně cibule a česneku) vložíme do hrnce, zalijeme studenou vodou, osolíme a přidáme celé koření. Vaříme zvolna přibližně 45 minut. Hotový vývar scedíme a podle potřeby dochutíme
Připravíme si rybí knedlíčky. Uvařené rybí maso jemně usekáme. Máslo utřeme do pěny a přimícháme usekané maso, vejce, petrželku, sůl a mletý zázvor. Směs zahustíme strouhanou houskou a necháme asi 20 minut odležet. Z hmoty tvoříme malé knedlíčky, které zvolna vaříme ve vroucí osolené vodě 8 - 10 minut
Hotové knedlíčky vkládáme do rybího vývaru až těsně před servírováním.