Malinový sirup recept
Apetit Recepty nápojePostup Malinový sirup
Postup přípravy receptu
-
Na přípravu šťávy použijeme čerstvě natrhané maliny, nesmí být příliš přezrálé a napadené plísní
Maliny rozmačkáme a zalijeme půl litrem vody. Takto připravenou směs necháme stát asi 12 hodin. Štávu po 12-ti hodinách přecedíme přes čisté plátýnko, ze zbytku malinové drtě můžeme zbytek šťávy ještě šetrně přes plátno vymačkat
Na 1 litr vzniklé šťávy přidáme 1,6 kg cukru a za stálého míchání (na mírném ohni) cukr ve šťávě rozpouštíme. Sirup zahřejeme nejvýše na teplotu 80 °C. Malinový sirup nesmí přejít varem
Ještě horký malinový sirup nalijeme do čistých lahví, které ihned uzavřeme. Malinový sirup uchováváme na chladném místě
Malinový sirup plníme do důkladně vymytých skleněných lahví. Vymýváme je horkou vodou a pečlivě je vypláchneme. I uzávěry lahví nebo korkové zátky napaříme, případně ponoříme na pár minut do horké vody, poté je vysušíme.