Pohankové rizoto se žampiony recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

olej
sůl
pažitka
1 balíček žampiony
1 hrnek pohanka
grilovací koření
drcený kmín
1 balíček mražená zelenina
čerstvě mletý pepř
koření na pizzu

Postup přípravy receptu

  1. Hrnek pohanky uvaříme v osolené vodě a necháme odstát ve vodě. Cibuli nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Pažitku nakrájíme nadrobno

  2. Na pánev dáme olej a po rozpálení přidáme nakrájenou cibuli. Jakmile je cibule orestovaná dozlatova, přidáme mraženou zeleninu (hrášek s mrkví) a necháme restovat. Po chvíli dochutíme grilovacím kořením a čerstvým mletým pepřem. Jakmile je hotovo, směs vmícháme do hrnce, kde je odstavená uvařená pohanka, která mezitím vsákla všechnu vodu

  3. Na pánev dáme opět olej, po rozpálení vložíme nakrájené žampiony, po chvilce dochutíme grilovacím kořením, směsí koření na pizzu, kmínem a čerstvým pepřem. Žampiony restujeme, aby zůstaly šťavnaté, nikoli vysušené. Přidáme nakrájenou pažitku a promícháme. Žampiony vmícháme do směsi pohanky a restované zeleniny

  4. Pohankové rizoto se žampiony podáváme jako zdravý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!