Pohankový knedlík s uzeným masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

30 g droždí
500 g uzené maso
700 g pohanková mouka
300 g pšeničná mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso uvaříme doměkka.

  2. Horkým vývarem z masa zalijeme pohankovou mouku tak, aby vznikla hustší hmota, a necháme vychladnout. Droždí dáme vykynout a spolu s pšeničnou moukou vmícháme do vychladlé pohankové hmoty. Vypracujeme hladké knedlíkové těsto.

  3. Maso nakrájíme na kostičky a vmícháme do těsta. Těsto rozdělíme na několik knedlíků a knedlíky uvaříme ve slané vodě.

  4. Pohankový knedlík s uzeným masem nakrájíme na plátky a podáváme s hlavním chodem podle chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!