Polentové trojúhelníky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks cibule
1 l kuřecí vývar
150 g anglická slanina
1 lžíce čerstvá petrželka
1 lžíce olej na vymazání
250 g kukuřičná krupice
podle chuti
tvrdý sýr

Postup přípravy receptu

  1. Kukuřičnou krupici nebo mouku zalijeme osoleným kuřecím vývarem, přivedeme k varu a velmi zvolna vaříme do husté kaše asi 15 - 20 minut. Během varu občas hrncem trochu potřeseme.

  2. Mezitím cibuli a petrželku nakrájíme nadrobno, slaninu nakrájíme na kostičky a sýr nastrouháme na jemno. Slaninu vyškvaříme a dáme stranou. Do výpeku vmícháme cibuli a osmažíme ji dozlatova. Osmaženou cibuli, vyškvařenou slaninu, petrželku i sýr vmícháme do polenty.

  3. Směs rovnoměrně rozetřeme na lehce olejem vymazaný plech a upečeme v troubě. Po zchladnutí necháme asi 30 minut v chladničce a potom nakrájíme na trojúhelníky.

  4. Polentové trojúhelníčky jsou výborné ke grilovaným a pečeným rybám či masům. Je možné použít těsto připravené na trojúhelníky bez pečení jako kaši nebo trojúhelníky po nakrájení za studena se zeleninovým salátem jako předkrm. Porce se dají ohřát na grilu nebo na pánvi na másle.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!