Polévka s hráškem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
3 ks rajče
70 g mušličky
100 g mražený hrášek
300 ml čirý vývar (z kostky)
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř
na ozdobu
pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Do horké polévky nasypeme mušličky i hrášek a necháme asi 10 minut povařit. Česnek oloupeme a po 5 minutách varu přidáme do polévky. Necháme ho 5 minut povařit a pak česnek vyndáme.

  2. Rajčata spaříme, rozpůlíme a dužinu (ber zrníček) nakrájíme na kostičky. Rajčata vložíme do polévky, osolíme i opepříme podle chuti a prohřejeme.

  3. Pažitku propláchneme, necháme usušit a nadrobno nakrájíme. Polévku s hráškem rozdělíme na talíře, posypeme pažitkou a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!