Polévka s játrovými knedlíčky s pohankou recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 palička česnek 1 ks vejce 150 g játra 300 g hovězí maso 1 lžíce pohanková mouka 50 g nabobtnalá pohanka podle chuti sůl petrželka pepř podle potřeby čerstvá kořenová zelenina
Postup Polévka s játrovými knedlíčky s pohankou recept
Postup přípravy receptu
-
Z hovězího masa a kostí, koření a kořenové zeleniny připravíme silný hovězí vývar. Pohanku necháme předem nabobtnat.
Knedlíčky připravíme z mletých jater, česneku, pepře a vejce. Přidáme nabobtnalou pohanku. Jako pojivo použijeme pohankovou mouku.
Knedlíčky přidáme do vývaru a chvíli povaříme. Hotovou polévku ještě dochutíme pepřem a čerstvou petrželkou.