Polévka s játrovými knedlíčky s pohankou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 palička česnek
1 ks vejce
150 g játra
300 g hovězí maso
1 lžíce pohanková mouka
50 g nabobtnalá pohanka
podle chuti
sůl
petrželka
pepř
podle potřeby
čerstvá kořenová zelenina

Postup přípravy receptu

  1. Z hovězího masa a kostí, koření a kořenové zeleniny připravíme silný hovězí vývar. Pohanku necháme předem nabobtnat.

  2. Knedlíčky připravíme z mletých jater, česneku, pepře a vejce. Přidáme nabobtnalou pohanku. Jako pojivo použijeme pohankovou mouku.

  3. Knedlíčky přidáme do vývaru a chvíli povaříme. Hotovou polévku ještě dochutíme pepřem a čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!