Polévka se zelím, uzeným a houbami recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks cibule 1 kg kyselé zelí 1 lžíce mletá sladká paprika 200 g sušené hřiby 120 g uzená klobása 1 kg uzené maso s kostí podle chuti sůl mletý černý pepř podle potřeby 3 l voda
Postup Polévka se zelím, uzeným a houbami recept
Postup přípravy receptu
-
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno. Klobásu nakrájíme na kolečka. Zelí pokrájíme na menší kousky. Sušené houby namočíme ve studené vodě. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Cibuli opražíme do zlaté barvy a s hrncem odendáme z plotny. Přidáme mletou papriku a promícháme. Přidáme pokrájené kyselé zelí, promícháme a vrátíme na plotnu.
Základ zalijeme vodou, přidáme uzené maso, klobásu, koření, namočené houby, brambory a vaříme pomalu asi 2 hodiny. Když je polévka hotová, odebereme kosti a můžeme podávat.
Polévku se zelím, uzeným a houbami podáváme s čerstvým pečivem.