Polévka z kyselého zelí recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- podle chuti cukr 3 stroužky česnek sůl mletý černý pepř podle potřeby 1 ks cibule 3 lístky bobkový list 5 kuliček nové koření 50 g hladká mouka 50 g uzený bůček 250 g kořenová zelenina 500 g kyselé zelí 200 g vepřová kost
Postup Polévka z kyselého zelí recept
Postup přípravy receptu
-
Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme.
Kosti zalijeme studenou vodou, povaříme, přidáme kořenovou zeleninu, koření a dovaříme.
Vývar procedíme, zelí propláchneme, vymačkáme, překrájíme a přidáme do vývaru. Po uvaření zahustíme polévku jíškou, připravenou z bůčku, cibule a mouky. Dochutíme solí, pepřem a utřeným česnekem.
Polévku z kyselého zelí podáváme s vařenými brambory. Můžeme mírně přisladit.