Polévka z listů pampelišky, jahodníku a kopřiv recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 ks vejce 50 g máslo 2 lžíce smetana 1 l voda 1 hrst listy jahodníku 2 lžíce hladká mouka 1 hrst listy pampelišky 1 hrst listy kopřiv podle chuti sůl mletý bílý pepř
Postup Polévka z listů pampelišky, jahodníku a kopřiv recept
Postup přípravy receptu
-
Z poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vodou, osolíme, opepříme a krátce povaříme.
Bylinky omyjeme, necháme okapat, jemně nasekáme, pak je podusíme na másle a vmícháme do polévky.
Polévku z listů pampelišky, jahodníku a kopřiv krátce povaříme. Zjemníme ji vejcem rozšlehaným ve smetaně, ale polévku již nevaříme.
Polévku z listů pampelišky, jahodníku a kopřiv podáváme s topinkami.