Polévka z listů pampelišky, jahodníku a kopřiv recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 ks vejce
50 g máslo
2 lžíce smetana
1 l voda
1 hrst listy jahodníku
2 lžíce hladká mouka
1 hrst listy pampelišky
1 hrst listy kopřiv
podle chuti
sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Z poloviny másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou zalijeme vodou, osolíme, opepříme a krátce povaříme.

  2. Bylinky omyjeme, necháme okapat, jemně nasekáme, pak je podusíme na másle a vmícháme do polévky.

  3. Polévku z listů pampelišky, jahodníku a kopřiv krátce povaříme. Zjemníme ji vejcem rozšlehaným ve smetaně, ale polévku již nevaříme.

  4. Polévku z listů pampelišky, jahodníku a kopřiv podáváme s topinkami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!