Polévka z vepřového srdce recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 ks cibule
40 g sádlo
1 l voda
40 g hladká mouka
100 g kořenová zelenina
40 g vlasové nudle
1 ks vepřové srdce

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové srdce rozpůlíme a dobře omyjeme. Zalijeme osolenou vodou a v tlakovém hrnci vaříme doměkka.

  2. Zvlášť připravíme z tuku a mouky světlou jíšku, zředíme ji prochladlým vývarem, dobře našleháme a povaříme. Přidáme na nudličky nakrájenou zeleninu a jen krátce povaříme.

  3. Do polévky pak vložíme na malé kousky pokrájené srdce a uvařené nudle.

  4. Polévku z vepřového srdce podáváme zdobenou jemně usekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!