Polévka ze sterilované cizrny recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
50 g máslo
2 ks cibule
600 ml voda
150 g kořenová zelenina
1 konzerva sterilovaná cizrna (425ml)
podle chuti
sůl
majoránka
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme na kostičky a necháme zpěnit na másle. Po chvíli přidáme kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky a chvíli restujeme.

  2. Dále přidáme cizrnu, vodu, majoránku, pepř, sůl a chvíli vaříme.

  3. Polévku nakonec rozmixujeme, přidáme česnek a dochutíme.

  4. Hotovou polévku ze sterilované cizrny můžeme zahustit moukou, ale je to zbytečné - polévka by měla být hustá dostatečně.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!