Polévka ze strouhané zeleniny recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 50 g slanina 1 stroužek česnek 2 lžíce olej sůl 1 kg brambory 1 ks cibule 0.5 ks celer 1 l voda 1 ks pórek 1 ks mrkev 0.5 ks kapusta 50 g rýže 1 ks ředkev 1 svazek koření mletý pepř 2 lžíce zelený hrášek 75 g tvrdý sýr (eidam) 1 kostka bujon
Postup Polévka ze strouhané zeleniny recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a všechnu ji kromě hrášku nastrouháme nahrubo. Z tymiánu, bobkového listu a petrželky si uvážeme svazek. Slaninu nakrájíme na kostičky.
Do kastrolu dáme olej se slaninou, rozehřejeme a když je slanina sklovitá, zpěníme na ní nastrouhanou zeleninu.
V jiném hrnci rozpustíme ve vodě bujon, uvedeme do varu a vroucí tekutinu nalijeme na zeleninu. Přidáme svazek koření, hrášek, osolíme a přikryjeme poklicí. Polévku ze strouhané zeleniny vaříme asi 30 minut. Potom odstraníme koření, přidáme rýži a vaříme ještě asi 15 minut.
Polévku ze strouhané zeleniny rozdělíme na talíře a můžeme podávat. Nastrouhaný sýr dáme zvlášť do misky a každý si dá na talíř podle své chuti.