Polévka ze sušených hub a brambor recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3 ks brambory 5 dkg celer 10 dkg sádlo 15 dkg mrkev 5 dkg petržel 2 lžíce hladká mouka 10 dkg sušené houby podle chuti sůl masox drcený kmín mletý černý pepř polévkové koření
Postup Polévka ze sušených hub a brambor recept
Postup přípravy receptu
-
Mrkev, celer a petržel očistíme a nastrouháme nahrubo. Sušené houby namočíme do studené vody. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Mrkev, celer a petržel orestujeme na sádle. Zasypeme hladkou moukou, osmahneme a zalijeme vodou. Necháme zavařit a přidáme namočené sušené houby. Přidáme 1/2 kostky masoxu, kmín, mletý černý pepř, trošku soli a provaříme za občasného míchání.
Když jsou houby a zelenina měkké, přisypeme brambory. Polévku vaříme, dokud brambory nezměknou. Před koncem vaření polévku dochutíme solí a můžeme zakápnout polévkovým kořením.
Polévku ze sušených hub a brambor podáváme jako obědovou nebo svačinovou polévku.