Polévka ze žlutého hrachu recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3-4 stroužky česnek
2-3 lžičky majoránka
1 ks cibule
100 ml smetana
2 lžíce hladká mouka
250 g žlutý hrách
podle chuti
sůl
podle potřeby
olivový olej
toastový chléb

Postup přípravy receptu

  1. Hrách několikrát propláchneme a namočíme přes noc do vody. Velkou cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji dozlatova.

  2. Hrách scedíme, zalijeme novou vodou a uvaříme doměkka, poté rozmixujeme společně s osmaženou cibulkou.

  3. Mouku rozmícháme ve smetaně, vlijeme do hrachové polévky a povaříme 10 minut. Ochutíme majoránkou, solí a prolisovaným česnekem.

  4. Toastový chléb nakrájíme na kostky a na suché pánvi opečeme do křupava.

  5. Horkou polévku ze žlutého hrachu rozlijeme do misek, posypeme krutony a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!