Polévka ze žlutého hrachu recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 3-4 stroužky česnek 2-3 lžičky majoránka 1 ks cibule 100 ml smetana 2 lžíce hladká mouka 250 g žlutý hrách podle chuti sůl podle potřeby olivový olej toastový chléb
Postup Polévka ze žlutého hrachu recept
Postup přípravy receptu
-
Hrách několikrát propláchneme a namočíme přes noc do vody. Velkou cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a orestujeme na olivovém oleji dozlatova.
Hrách scedíme, zalijeme novou vodou a uvaříme doměkka, poté rozmixujeme společně s osmaženou cibulkou.
Mouku rozmícháme ve smetaně, vlijeme do hrachové polévky a povaříme 10 minut. Ochutíme majoránkou, solí a prolisovaným česnekem.
Toastový chléb nakrájíme na kostky a na suché pánvi opečeme do křupava.
Horkou polévku ze žlutého hrachu rozlijeme do misek, posypeme krutony a podáváme.