Pomerančový curd recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

250 g cukr
4 ks vejce
125 g máslo
2 ks pomeranč
1 ks citron

Postup přípravy receptu

  1. Pomeranče a citron omyjeme horkou vodou a osušíme. Ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Máslo nakrájíme na kousky a spolu s cukrem, ovocnou šťávou a kůrou vložíme do kovové misky s okrajem. Hrnec naplníme do výšky cca 2 cm vodou a dáme do něj misku. Směs ohříváme na

  2. mírném ohni, přitom metlou mícháme tak dlouho, dokud se cukr a máslo úplně nerozpustí. Voda v hrnci by neměla vřít, jen se lehce vařit. Vejce rozmícháme v misce, přilijeme k pomerančové směsi a promícháme. Tekutinu na mírném ohni vaříme cca 20 - 25 minut, často mícháme, dokud hmota nezhoustne.

  3. Sklenice vypláchneme horkou vodou a osušíme. Naplníme je horkým pomerančovým krémem, okamžitě uzavřeme a necháme vychladnout.

  4. Pomazánku pomerančový curd uchováváme na chladném a tmavém místě. Po otevření sklenici uložíme do chladničky.

  5. Pomerančový curd mažeme na pečivo podle vlastního výběru.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!