Pomerančový curd recept
Apetit ReceptyPostup Pomerančový curd recept
Postup přípravy receptu
-
Pomeranče a citron omyjeme horkou vodou a osušíme. Ostrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Máslo nakrájíme na kousky a spolu s cukrem, ovocnou šťávou a kůrou vložíme do kovové misky s okrajem. Hrnec naplníme do výšky cca 2 cm vodou a dáme do něj misku. Směs ohříváme na
mírném ohni, přitom metlou mícháme tak dlouho, dokud se cukr a máslo úplně nerozpustí. Voda v hrnci by neměla vřít, jen se lehce vařit. Vejce rozmícháme v misce, přilijeme k pomerančové směsi a promícháme. Tekutinu na mírném ohni vaříme cca 20 - 25 minut, často mícháme, dokud hmota nezhoustne.
Sklenice vypláchneme horkou vodou a osušíme. Naplníme je horkým pomerančovým krémem, okamžitě uzavřeme a necháme vychladnout.
Pomazánku pomerančový curd uchováváme na chladném a tmavém místě. Po otevření sklenici uložíme do chladničky.
Pomerančový curd mažeme na pečivo podle vlastního výběru.