Polévka z květáku recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

1 ks vejce
100 g máslo
1 ks cibule
voda
1 kostka masox
hladká mouka
1 ks menší květák

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci zpěníme na másle nadrobno pokrájenou cibulku, přidáme na malé kousky pokrájený květák a vše lehce osmahneme. Zalijeme požadovaným množstvím vody a přivedeme k varu

  2. Jakmile se polévka začne vařit, vložíme do ní kostku masoxu, řádně zamícháme a pokračujeme ve varu dokud květák nezměkne

  3. Těsně před dovařením polévky do ní přidáme rozšlehané vejce, zahustíme jíškou a krátce povaříme, můžeme podávat

  4. Z vlastní zkušenosti květákovou polévku nesolím, ale záleží na chuti.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!