Pošírovaná treska s bramborovým pyré recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 200 g brambory 50 ml mléko 1 lžíce strouhaný parmazán bílý pepř 50 ml smetana ke šlehání 150 g filé z mořské tresky 250 ml olivový olej Monini Clasico extra virgin
Postup Pošírovaná treska s bramborovým pyré
Postup přípravy receptu
-
1. Oloupané brambory uvaříme doměkka. Mezitím ohřejeme mléko se smetanou, přilijeme k uvařeným bramborám a společně vyšleháme dohladka. Na závěr přidáme 5 lžic olivového oleje, sůl, parmazán a znovu promícháme. Odložíme stranou
2. Do teflonové pánve nebo rendlíku položíme čtverec pečicího papíru, nalijeme na něj olivový olej a rozehřejeme asi na 85°C, ne více. Při vyšší teplotě by se ryba nepošírovala, ale zprudka pekla, což není žádoucí
3. Do oleje vložíme tresku, aby byla ponořená a pošírujeme (vaříme) jen z jedné strany asi 6 až 7 minut. Když je treska hotová, vyjmeme ji, osolíme a opepříme
4. Pošírovanou tresku podáváme s bramborovým pyré a opečenou jarní cibulkou
Partnerem receptu je Monini