Pošírovaná hruška a švestková omáčka recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 50 g voda 0,1 dl voda 10 g zázvor 25 g cukr krupice 75 g cukr krupice 1 ks badyán 1 ks badyán 0,1 dl bílé víno 100 ml červené víno 50 g sušené švestky 1 ks celá skořice 1 ks celá skořice 2 ks hruška máslovka 200 g čerstvé vypeckované švestky
Postup Pošírovaná hruška a švestková omáčka
Postup přípravy receptu
-
Do rendlíku dáme vodu, bílé víno, cukr krupici, celou skořici, badyán a 2 minuty povaříme. Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince a dáme do rozvaru. Vaříme pomalu pod pokličkou 15 minut do měkka. Pokud budou hrušky tvrdé, vaříme ještě 10 minut a necháme je v rozvaru vychladnout
Do rendlíku dáme celou skořici, badyán, plátky zázvoru, vodu a červené víno a uvedeme do varu. Po 5 minutách stáhneme z tepla a necháme 30 minut odstát. Poté vyndáme skořici, badyán, plátky zázvoru a přidáme půlky vypeckovaných švestek a sušené švestky. Povaříme a přidáme půlky vypeckovaných švestek a sušené švestky. Povaříme 5 minut a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Pro lepší a hladkou konzistenci propasírujeme přes jemný cedník
Pošírované hrušky a švestkovou omáčku podáváme jako přílohu ke kachní galantině.