Pošírovaná hruška a švestková omáčka recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

50 g voda
0,1 dl voda
10 g zázvor
25 g cukr krupice
75 g cukr krupice
1 ks badyán
1 ks badyán
0,1 dl bílé víno
100 ml červené víno
50 g sušené švestky
1 ks celá skořice
1 ks celá skořice
2 ks hruška máslovka
200 g čerstvé vypeckované švestky

Postup přípravy receptu

  1. Do rendlíku dáme vodu, bílé víno, cukr krupici, celou skořici, badyán a 2 minuty povaříme. Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky, vykrojíme jadřince a dáme do rozvaru. Vaříme pomalu pod pokličkou 15 minut do měkka. Pokud budou hrušky tvrdé, vaříme ještě 10 minut a necháme je v rozvaru vychladnout

  2. Do rendlíku dáme celou skořici, badyán, plátky zázvoru, vodu a červené víno a uvedeme do varu. Po 5 minutách stáhneme z tepla a necháme 30 minut odstát. Poté vyndáme skořici, badyán, plátky zázvoru a přidáme půlky vypeckovaných švestek a sušené švestky. Povaříme a přidáme půlky vypeckovaných švestek a sušené švestky. Povaříme 5 minut a rozmixujeme ponorným mixérem dohladka. Pro lepší a hladkou konzistenci propasírujeme přes jemný cedník

  3. Pošírované hrušky a švestkovou omáčku podáváme jako přílohu ke kachní galantině.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!