Žralok v marinádě recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 100 g máslo mléko 1/2 ks citron 1/2 lžičky bazalka 1/2 lžičky oregano 1 lžička sójová omáčka 500 g žralok 1 lžička sušená nebo čerstvá petrželka
Postup Žralok v marinádě
Postup přípravy receptu
-
Porce žraloka omyjeme a naložíme na 4 hodiny do mléka, odbouráme tak případnou nahořklou chuť
Žraloka mírně osolíme
Připravíme si marinádu. Z půlky citronu vymačkáme šťávu a promícháme ji s nasekanou petrželkou, oreganem, bazalkou, rozpuštěným máslem a sójovou omáčkou
Porce žraloka potřeme z obou stran marinádou a necháme odležet 2 hodiny
Pánev rozpálíme a marinovaného žraloka osmahneme z obou stran. Často obracíme, maso je měkkoučké a připravené ke konzumaci za 10 minut
Žraloka v marinádě podáváme s bramborovou přílohou, hodí se hranolky, krokety, pečené brambory apod.