Žralok v marinádě recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
100 g máslo
mléko
1/2 ks citron
1/2 lžičky bazalka
1/2 lžičky oregano
1 lžička sójová omáčka
500 g žralok
1 lžička sušená nebo čerstvá petrželka

Postup přípravy receptu

  1. Porce žraloka omyjeme a naložíme na 4 hodiny do mléka, odbouráme tak případnou nahořklou chuť

  2. Žraloka mírně osolíme

  3. Připravíme si marinádu. Z půlky citronu vymačkáme šťávu a promícháme ji s nasekanou petrželkou, oreganem, bazalkou, rozpuštěným máslem a sójovou omáčkou

  4. Porce žraloka potřeme z obou stran marinádou a necháme odležet 2 hodiny

  5. Pánev rozpálíme a marinovaného žraloka osmahneme z obou stran. Často obracíme, maso je měkkoučké a připravené ke konzumaci za 10 minut

  6. Žraloka v marinádě podáváme s bramborovou přílohou, hodí se hranolky, krokety, pečené brambory apod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!