Povidlový dezert recept
Apetit Recepty moučníkySuroviny na recept
- rum 1/2 dl smetana 2 lžíce povidla piškoty 1 ks čokoláda na vaření švestková povidla 1 lžíce instantní káva 1 balíček těsto na křehký koláč
Postup Povidlový dezert
Postup přípravy receptu
-
V lednici jsem vypátrala křehké těsto na koláč (rozválený plát), připravila si pár piškotů, povidla, rum, smetanu, čokoládu a instantní kávu. Místo křehkého těsta lze použít i listové nebo linecké, ale takové, které je měkké hned po upečení
Do kulaté nízké formy dáme těsto i s pečícím papírem, propícháme ho vidličkou. Hustě potřeme povidly a posypeme instantní kávou. Poklademe piškoty, které rychle namáčíme do rumu, nebo piškoty rumem jen pokapeme. Povidlový dezert vložíme do vyhřáté trouby a upečeme, až nám okraje těsta začnou zlatavět
Mezitím si z čokolády a smetany vymícháme polevu, přidáme 2 lžíce povidel a mícháme do hladka. Polevou dezert polijeme a dáme ještě na chvíli zapéct
Povidlový dezert podáváme ještě horký, ale pozor na pálivá povidla!