Přírodní řízek s hráškem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 ks vejce 2 lžíce smetana kysaná 6 ks vepřový řízek 200 g strouhaný tvrdý sýr podle potřeby olej máslo sůl a pepř podle chuti vegeta 6 plátků anglická slanina sekané bylinky
Postup Přírodní řízek s hráškem recept
Postup přípravy receptu
-
Plátky masa naklepeme, po krajích trochu nařízneme, posolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji s kouskem másla řízky opékáme, mírně je podlijeme a krátce podusíme.
Zatím si nastrouháme tvrdý sýr, smícháme ho s vejci, přidáme smetanu
posekané bylinky (petrželka, libeček, šalvěj, bazalka a podobně) a přidáme vegetu.
Měkké maso vložíme do vymazaného pekáčku, na každý plátek navršíme sýrovou hmotu a ve vyhřáté troubě zapečeme.
Pod sýrovou hmotu můžeme dát i plátek šunky nebo anglické slaniny.
Podáváme s bramborem a s dušenou zeleninou - například s hráškem.