Přírodní řízek s hráškem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 ks vejce
2 lžíce smetana kysaná
6 ks vepřový řízek
200 g strouhaný tvrdý sýr
podle potřeby
olej
máslo
sůl a pepř
podle chuti
vegeta
6 plátků anglická slanina
sekané bylinky

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa naklepeme, po krajích trochu nařízneme, posolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji s kouskem másla řízky opékáme, mírně je podlijeme a krátce podusíme.

  2. Zatím si nastrouháme tvrdý sýr, smícháme ho s vejci, přidáme smetanu

  3. posekané bylinky (petrželka, libeček, šalvěj, bazalka a podobně) a přidáme vegetu.

  4. Měkké maso vložíme do vymazaného pekáčku, na každý plátek navršíme sýrovou hmotu a ve vyhřáté troubě zapečeme.

  5. Pod sýrovou hmotu můžeme dát i plátek šunky nebo anglické slaniny.

  6. Podáváme s bramborem a s dušenou zeleninou - například s hráškem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!